Kim jesteśmy

Adres naszej strony internetowej to: http://www.abs.pl.

Dane rejestrowe firmy podane są w zakładce „KONTAKT”

Jakie dane osobiste zbieramy i dlaczego je zbieramy

Ciasteczka

Tworzymy wyłącznie tymczasowe ciasteczko na potrzeby sprawdzenia czy twoja przeglądarka akceptuje ciasteczka. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych i zostanie wyrzucone kiedy zamkniesz przeglądarkę. Zasadniczo jest to tylko fanaberia WordPressa, w oparciu o który ta strona została stworzona.

Z kim dzielimy się danymi pozyskanymi ze strony internetowej

Nie dzielimy się z nikim Twoimi danymi – ponieważ ich nie zbieramy.

Informacje dodatkowe

W przypadku kontaktu telefonicznego i/lub mailowego z naszą firmą przekazanie danych takich jak: imię, nazwisko, numer telefonu służbowego, służbowy adres mailowy, adres obiektu – przetwarzane są wyłącznie w zakresie niezbędnym do przygotowania oferty i ewentualnej realizacji kontraktu – zgodnie z art.6 pkt. 1b . Jednak zgodnie z art. 4 pkt 1, art. 9 i 10 RODO dane te, za wyjątkiem imienia i nazwiska – nie są danymi osobowymi – tak więc nie podlegają szczególnej ochronie.

Podanie ww. informacji jest dobrowolne, jednakże logicznym jest, że bez ich podania kontakt nie ma sensu.

W takim wypadku:

Administratorem danych jest firma:

Ewa Szwałek ABS Serwis, ul. Masłowiecka 11, 03-992 Warszawa, NIP 7721681985 tel. 22 740 41 10

Czas przechowywania danych: minimalnie – niezbędny do przygotowania oferty, realizacji kontraktu, spełnienia wymogów dotyczących prowadzenia księgowości. Dla Państwa komfortu dane są przechowywane przez cały czas istnienia firmy, celem zapewnienia ciągłości przepływu informacji i historii wykonywanych usług.

Pozyskane przez Administratora dane osobowe przechowywane są w systemach komputerowych, do których dostęp jest ściśle ograniczony.

Dane osobowe nie są przekazywane przez Administratora podmiotom trzecim.

 

Osoba przekazująca w oparciu o powyższe warunki swoje dane ma prawo:

  • uzyskać dostęp do swoich danych,
  • zweryfikować prawidłowości przetwarzania danych,
  • skorygować przetwarzane dane
  • zgłosić sprzeciw wobec ich przetwarzania,
  • żądać usunięcia danych lub ograniczenia ich przetwarzania.

W przypadku chęci skorzystania  z przysługujących praw jako podmiotu danych osobowych, można się skontaktować z Administratorem za pomocą następujących danych kontaktowych: Ewa Szwałek, ul. Masłowiecka 11, 03-992 Warszawa, serwis(at)abs.pl, tel. 22 740 41 10

Osoba, której dane osobowe są przetwarzane przez Administratora ma prawo wnieść skargę do organu nadzoru właściwego w sprawach ochrony danych osobowych (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

 

A tak właściwie, to o co chodzi?

No niestety o to:

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (GDPR- General Data Protection Regulation –tekst opublikowany w Dzienniku UE).

 

Aktualna wersja polityki prywatności: 04 października 2018 r.