Kim jesteśmy

Adres naszej strony internetowej to: http://www.abs.pl.

Dane rejestrowe firmy podane są w zakładce „KONTAKT”

Jakie dane osobiste zbieramy i dlaczego je zbieramy

Ciasteczka

Tworzymy wyłącznie tymczasowe ciasteczko na potrzeby sprawdzenia czy twoja przeglądarka akceptuje ciasteczka. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych i zostanie wyrzucone kiedy zamkniesz przeglądarkę. Zasadniczo jest to tylko fanaberia WordPressa, w oparciu o który ta strona została stworzona.

Z kim dzielimy się danymi pozyskanymi ze strony internetowej

Nie dzielimy się z nikim Twoimi danymi – ponieważ ich nie zbieramy.

Informacje dodatkowe

W przypadku kontaktu telefonicznego i/lub mailowego z naszą firmą przekazanie danych takich jak: imię, nazwisko, numer telefonu służbowego, służbowy adres mailowy, adres obiektu – przetwarzane są wyłącznie w zakresie niezbędnym do przygotowania oferty i ewentualnej realizacji kontraktu – zgodnie z art.6 pkt. 1b . Jednak zgodnie z art. 4 pkt 1, art. 9 i 10 RODO dane te, za wyjątkiem imienia i nazwiska – nie są danymi osobowymi – tak więc nie podlegają szczególnej ochronie. Z jeszcze innej strony – nie darzymy sympatią wszelkiej maści spamerów – tak więc dochowujemy maksymalnej staranności, aby również teoretycznie nieobjęte ochroną RODO dane naszych Klientów i Kontrahentów nie wydostały się poza system informatyczny naszej firmy.

Podanie ww. informacji jest dobrowolne, jednakże logicznym jest, że bez ich podania kontakt nie ma sensu. Do anonimowych pogaduszek polecamy numer 112.

W przypadku zdecydowania się na ich podanie:

Administratorem danych jest firma:

Ewa Szwałek ABS Serwis, ul. Masłowiecka 11, 03-992 Warszawa, NIP 7721681985 tel. 22 740 41 10

Czas przechowywania danych: minimalnie – niezbędny do przygotowania oferty, realizacji kontraktu, spełnienia wymogów dotyczących prowadzenia księgowości. Dla Państwa komfortu dane są przechowywane przez cały czas istnienia firmy, celem zapewnienia ciągłości przepływu informacji i historii wykonywanych usług.

Pozyskane przez Administratora dane osobowe przechowywane są w systemach komputerowych, do których dostęp jest ściśle ograniczony.

Dane osobowe nie są przekazywane przez Administratora podmiotom trzecim. Ani nawet drugim.

 

Osoba przekazująca w oparciu o powyższe warunki swoje dane ma prawo:

  • uzyskać dostęp do swoich danych,
  • zweryfikować prawidłowości przetwarzania danych,
  • skorygować przetwarzane dane
  • zgłosić sprzeciw wobec ich przetwarzania,
  • żądać usunięcia danych lub ograniczenia ich przetwarzania.

W przypadku chęci skorzystania  z przysługujących praw jako podmiotu danych osobowych, można się skontaktować z Administratorem za pomocą następujących danych kontaktowych: Ewa Szwałek, ul. Masłowiecka 11, 03-992 Warszawa, serwis(at)abs.pl, tel. 22 740 41 10

Osoba, której dane osobowe są przetwarzane przez Administratora ma prawo wnieść skargę do organu nadzoru właściwego w sprawach ochrony danych osobowych (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

 

A tak właściwie, to o co chodzi?

No niestety o to:

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (GDPR- General Data Protection Regulation –tekst opublikowany w Dzienniku UE).

 

Aktualna wersja polityki prywatności: 26 marca 2021 r.